Merzedes.dk

13. januar

Tekstboks: Tillykke med fød´s dagen i dag Søs. Håber de serverer saftig kage på hjemmet.. :-)
Endnu en hyggedag med grin fra Andrea og ikke mindst snak. Hendes snak kom først i går som en smule pludren i ny og næ, men i dag har snakketøjet næsten ikke fået lov til at hvile. Sikken en udvikling vi har oplevet. Bliver det ved på den måde må vi nok forberede os på at vi bliver sat af flyet til Danmark så andre kan få lukket øjnene.

Idag fik vi udleveret 12 mapper med Kinesisk-Engelsk oversættelse fra Notarius Publicus af alt hvad der har været skrevet af de kinesiske myndigheder om Andrea, lige fra da politiet fandt hende til sygejournaler og adoptionsattester. Kors i hytten.. Nå - papir kan man altid bruge og disse oversættelser skal bruges i Danmark til statsborgerskabet
Tiden har fortrinsvist gået med at gå ture samt besøge det nye centrum der ligger et godt stykke væk. For at livet ikke skal føles for let blev det besluttet at benytte byens Metro som i store træk minder meget om den danske udgave i København. I modsætning til Metroen i Guangzhou har Københavner versionen dog en fordel, da man her kan se hvor man kommer hen hvis man hopper på et tog, samt ikke mindst at man som regel kan læse på døren om man er på vej ind på billetkontoret eller toilettet.
Det lykkedes dog med en enkel afstikker den forkerte vej at komme til det valgte mål, også selv om vi med vores spørgsmål til billetgeneralen (de er alle med kors, bånd og stjerner) der talte udmærket kinesisk  foranledigede 20 meter kø af småfolk der ikke havde samme tålmodighed som vi. He-he.. Der var vi ved at lave en ny revolution..
Vi kom til målet og fik os en god dag i centrum med vaskeægte sommertemperatur der nærmede sig 25-27 grader.
Vel tilbage igen ved vores hotel måtte vi lige hen til vores lokale kræmmermarked for at finde ud af om de havde noget vi ikke kunne leve uden og jo, - sandelig om de ikke havde en kuffert så gigantisk stor at vi i den kunne have alle vore andre kufferter og stadig have plads i den til en tennisbane. Jeg ved ikke hvem der bruger sådan en kuffert men nu har vi en.. 

Aftensmaden blev for Per´s vedkommende aflyst, der var simpelthen ikke mere plads i containeren,. Ca. 28% af Kina er ørken og kun 7% er landbrugsjord. Disse 7% skal brødføde 25% af jordens befolkning, men som ”turist” mærker man bestemt ingen mangel. Tværtimod virker det som overflod. En begrænsning med madindtagelse havde Andrea ikke. Under middagen med Bettina & Christina sad hun og lignede en der forsøgte ved tankens kraft at få en ko på bordet med 4 ekstra store mælkehaner. Det lykkedes ikke. Måske der er det hun har talt om indtil hun faldt i søvn..  


  


Så er det spændende hvor længe der bliver opdateret på Merzedes.dk. Abonnementet er ved at udløbe og det kan dårligt svare sig at købe endnu en uges adgang til nettet. Planen er at vi skal rejse til Beijing den 16. januar, og det er jo snart.
…. Men derfor kan man stadig skrive på ”bloggen” - hyggeligt og rart med alle kommentarer!
Klokken er nu 10 i midnat og det er tid til at kaste sig ud i den aftenlige gyser. Med en god udsigt over et meget stort trafikeret trafikkryds kan man følge med i hvordan det går gadens cyklister når de skal passere mellem busser, lastvogne og travle taxakuske på denne 5-sporede vej. Ingen cyklist har lys på cyklen her. Det er nemlig forbudt da det vil kunne forvirre bilisterne med alt det lys. Det må være sådan en lov der har foranlediget ordsproget: ”de har ikke en kinamands chance..”.
Helt sikkert er det dog at det er sublim kineserhumor!

Vil du kontakte os kan det ske på:

Telefon: 40 50 31 78

E-mail: pjs@merzedes.dk