Merzedes.dk

14. januar

Tekstboks: Dagen er afsat til en tur ind til indkøbsgaden ”Beijing Lu”. Yepper,  - rigtigt gættet, der skal endnu engang shoppes igennem. Bettina har opsnappet et rygte om at der måske findes noget på markedet hun ikke allerede har købt, så det må checkes. En bemærkning om den allerede eksisterende overvægt vi har i vores container store kufferter glider ubesværet af på fruen som overfor den type indvendinger besidder særdeles lav friktion. 
På vej til indkøbs - mekkaet skal jeg lige checke mit kamera, tilfældigvis udfor den lokale 7-Eleven butik hvilket foranlediger at ekspedienten kommer farende ud fra butikken og ligner en der er ved at gå ganske bananas. Jeg finder aldrig ud af hvorfor, men tager et billede af hende for en sikkerheds skyld, - måske det kunne være mit sidste..


Vi har besluttet os for at gå hele vejen til Beijing Lu - en tur på en times tid men i det perfekte sommervejr (i dansker øjne) så det giver mulighed for at se nogle sider af byen man ikke oplever gennem forruden i en taxa.
Mine øjne fanger på et tidspunkt en af Politiets eftersætningskøretøjer. Gunnar Nu Hansen ville sikkert på ”gammel-dansk” have kaldt den for en ”Cykel med hjælpeforbrændingsmotor”. Etatens valg af denne type køretøj må bunde i et håb om at bilister stopper når betjenten på denne knallert hæver sin røst. Den kan umuligt indhente meget mere end en oksekærre med en morgentræt okse ved trækstangen.
 På turen mødes vi konstant af nysgerrige kinesere i alle aldre der lige skal kigge ned i barnevognen for at se hvad der mon kunne tænke sig at ligge der.  
Alle smiler meget venligt og vender ”thumbs up” om end nogle lige må sammenligne hudfarve et par gange, hvorfor deres blik går fra barnevogn til forældrene og tilbage igen flere gange. Det virkede i starten lidt irriterende med dette kiggeri, men nu har vi fået at vide at kinesere fortrinsvist er meget glade for børn, og ligeledes glade på barnets vegne for at få nogle muligheder der måske ikke er så ligetil i Kina.
Vi vækker dog alle steder stadig opsigt når vores blege ansigter dukker op. Man skulle tro at der efterhånden havde været så mange vesterlændinge i de større byer så det var blevet et ”normalt” indslag i gadebilledet at se disse ”stornæser” som vi vist hedder i kinesermund, men der kigges.
Da vi passerede en dygtig portrætmaler stod der 3-4 stykker og kiggede på hvordan han tegnede portrættet af køberen til hans færdige tegning. Christina skulle naturligvis også tegnes, men da hun stillede sig op blev der et opløb af den anden verden. Pludselig var der 30-35 mennesker samlet om hende for at studere dette lyshårede væsen fra en fjerntliggende galakse. Det blev for meget for en forbipasserende Politimand som straks fik opløst denne ulovlige sammenstimlen med høje kommanderende råb og fakten med arme og ben. En øvelse der så i øvrigt gav ham bedre plads selv..

Vel fremme ved indkøbsgaden Beijing Lu har vi selskab af resten af Kina´s supershoppere der øjensynligt også har valgt dagen til at finde et godt tilbud. 

...og så er dagen godnat da vi kommer hjem, - det er hårdt at være en lille shopper..

Vil du kontakte os kan det ske på:

Telefon: 40 50 31 78

E-mail: pjs@merzedes.dk