Merzedes.dk

4. januar

Kl 13. lokal tid landede vi så i Beijing. (06:00 dansk tid) En hyggelig tur hvor de 9 timer ombord hurtigt går med at spise, sove og se film.

I lufthavnen blev vi hentet af en guide tilknyttet vores adoptionsbureau i Danmark ”A-C Børnehjælp”. Guiden hedder sikkert noget eksotisk på kinesisk, men har valgt det for os mere udtalevenlige ”Kurt”

Kurt som taler et godt engelsk fortalte os på turen fra lufthavnen til vores hotel lidt om Beijing og de problemer man står overfor i forbindelse med OL i Beijing 2008. Specielt luftforureningen fra de mange kulfyrede virksomheder i byen udgør en ikke ubetydelig udfordring for byen. Virksomhederne er ved at blive flyttet eller nedlagt for at luften kan være ”fin-fin” om et år. Det svarer lidt til at vi i Danmark skal have flyttet alle biblioteker 100 meter til højre inden næste week-end.

Også Guangdong provinsen hvor vi skal til på Søndag fik et par ord med på vejen fra Kurt. Her oppe i Beijing ryster man lidt på hovedet over de mærkelige Cantonesiske indbyggere i Guangdong. Deres menukort er lidt alternativ i forhold til selv spisekortet i Beijing. Det er kendt at folk fra Guangdong spiser alt der:

1. flyver i luften, undtagen flyvemaskiner

2. Svømmer i havet, undtagen ubåde og skibe

3. Alt fra landet der bevæger sig, undtagen biler

Vi fik så nogle eksempler på mulige delikatesser herunder hund, kat, baby rotter dyppet i soya etc, og det ligger nu helt klart at vi bliver 4 mennesker der på turen i Guangzhou skal deles om Andreas børnemad..

Trafikken i Beijing er meget tæt på at være kaotisk. Der er ikke længere noget der hedder ”rush hour” da der ganske simpelt altid er trafikproblemer. I Beijing området der beboes af ca. 15 mio. mennesker er der 3.5 mio. biler. Da der er parkeringspladser til ca. 3 mio er der altså 1/2 mio. biler der konstant må være på gaderne. Det bliver spændende at se hvordan man vil håndtere det ekstra pres der vil komme i forbindelse med OL i 2008.

Hotellet viser sig at være et fint hotel, om end med en hårdhed på madrasserne der får en spånplade til at virke som en pose med fjer. Hotellet ligger meget centralt i Beijing, og også her bliver der bygget på livet løs som det kan ses fra vores hotelværelse. Kraner tårner sig op alle vegne så det er måske ikke helt forkert når det siges at 70% af verdenens kraner står i Kina nu.

 

 

Vil du kontakte os kan det ske på:

Telefon: 40 50 31 78

E-mail: pjs@merzedes.dk

Forsinkelser i opdatering af siden. Kina´s internet forbindelse er ikke helt rask..

Kraner i Beijing

Efter en hurtig udpakning af det mest nødvendige blev der tid til en kort spadseretur i området. Når ens indre system er lidt nede på grund af flyveturen og en smule for lidt søvn er det jo som at få en kæmpejulegave at se at der om hjørnet ligger en ”Starbuck Coffee Shop”. De laver jordens bedste kaffe, så det var med et kæmpe frø-smil på læberne at Per besøgte dette koffein tempel.

 

Vi fik spist lidt på den lokale MacMåge som var fantastisk billigt og uhyggeligt dårligt, så et besøg i det nærliggende supermarked var nødvendig.

Aftenen var kort da vi allerede ved 20 tiden måtte sige godnat, godt trætte efter rejsen.