Merzedes.dk

5. januar

Dagen i dag har været udflugtsdag for de 4 par inklusive os der har taget til Beijing inden den sidste del af turen til Guangzhou hvortil de sidste 4 par har taget direkte til fra Danmark. 

Turen gik i bus først til et perleudsalgssted hvor en østers måtte lade livet for at vise os turister at der faktisk bliver dyrket op til 30 perler i en enkel østers. Aha… Efterfølgende kunne vi så formedelst 50% af Danmarks BNP erhverve os en perle. Aha..- men flot

 

 

 

 

 

 

 

 

Turen gik så til en virksomhed der fremstiller de rene kunstværker, fortrinsvis i form af vaser. Jeg må indrømme at man må tage hatten af for det håndværk der blev vist os. At fremstille en ”rigtig” kinesisk vase er en tidskrævende proces hvor nogle dygtige piger sidder og former kobbertråd i mønstre som derefter limes på eksempelvis vasen. Alle områder bliver så individuelt udfyldt med farve. Vasen bliver slebet, efterfyldt med maling, brændt ved meget høj temperatur, poleret med kulstykker og er derefter klar til salg. Utroligt smukt arbejde, og forståeligt nok ikke billigt at købe.

Til sidst gik turen til ”Balading” hvor muren blev besteget. Det foregik i supergodt vejr - hvis man vel og mærke er pingvin og har iført sig 20 lag Helly-Hansen thermo-underhylere. Jeg vil ikke skrive så meget om den kinesiske mur, den er bare fabelagtig og så stor at man ikke fatter at den har kunne blive bygget i de bjergrige terræn. Muren er for øvrigt det eneste bygningsværk der fra månen kan ses bugte sig på moder jord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På hjemturen passerede vi lige det olympiske stadion som man er i gang med at opføre. Det ligner endnu en gang filtret ståltråd men det skal nok blive smukt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afslutningen på dagen foregik efter hjemkomst på ”Perlemarked” - et gigantisk shoppe marked hvor alt kan købes. Alt er tilladt, hvilket betyder at man ikke skal købe for mere end at man uden tårer kan smide det ud igen. Kvalitet er ikke nødvendigvis noget man får med når man køber her. Sælgers udgangspris er meget ofte voldsomt ude af proportioner i forhold til ”normal” dansk pris. En kopi af en mærkevare jakke kan starte på 1200 yang (ca. 960 DKR) og ende efter et langt slagsmål på ca. 140 yang (112 DKR) Der er turister der betaler den først opgivne pris og så kan man ikke høre trafikken i Beijing for bar grin fra en sælger på perlemarkedet.

Vi fik købt en del dimser og andet uundværligt, og specielt Christina er absolut en haj til at handle. Hun taler ualmindelig godt engelsk og er ikke bange for at bruge det når der skal diskuteres pris. Er sælgerne for grove smider hun hånligt varen tilbage til dem og proklamerer at hun ikke har brug for varen alligevel, så nu kan de bare sælge til en anden. Hun er en vaskeægte kræmmer. 

Vil du kontakte os kan det ske på:

Telefon: 40 50 31 78

E-mail: pjs@merzedes.dk

Forsinkelser i opdatering af siden. Kina´s internet forbindelse er ikke helt rask..