Merzedes.dk

7. januar

Tekstboks: Afrejsedag fra Beijing. Vi må sige farvel til vores guide Kurt, nu skal vi 3 timers flyverejse sydover til Guangzhou hvor vores hotel venter.
Byen Guangzhou med sine 10 millioner beboere ligger i Guangdong provinsen som har ca. 85 millioner indbyggere i alt. Alt her i Kina er med meget store tal og afstande som man har svært ved at overskue.
I lufthavnen blev vi afhentet af vores nye guide fra rejseselskabet ”CTS” som er valgt af ”A-C Børnehjælp” til at hjælpe med bureaukratiet, transporter etc. Guiden ”Wen Tiang” er en omvandrende kinesisk katastrofe, og kan få både børn og voksne til at bryde sammen i gråd efter 10 minutter. Manden har et engelsk ordforråd på minus 3.5 men gentager til gengæld den samme sætning 4 gange med et lydeligt ”aaaaah” imellem hvert ord.  Vi er ved at blive vanvittige specielt fordi det er meningen at denne begrænsningens mester skal overbringe vigtig information til os, men hans kundskaber desangående er desværre parkeret i et fjerntliggende solsystem.
Gudskelov er der en udsending fra A-C Børnehjælp tilstede som ved informationsmødet her i Guangzhou kan formidle budskaber mere klart når ”Tåge-Thorkild” har rablet uforståeligt af sig i et stykke tid.Hotellet er New China Hotel, et fem-stjernet hotel som er helt fantastisk. Oceaner af plads og en luksus der ikke overgåes mange steder. Der er utroligt mange mennesker og megen trafik i den store forhal. Forberedelser til Olympiske lege 2008 giver denne trafik da der er mange OL deltagere til møder og planlægning af afviklingen af legene. Familien Schultz er så heldige at blive opgraderet til en suite, hvilket indebærer at få 150m2, 4 fjernsyn, 2 badeværelser og 3 toiletter så det er slut med at stå og danse latin-amerikansk medens Christina optager bad og toilet  med sit 45 minutters smukkeserings ritual.
Efter et informationsmøde med den lokale udfordring og Lene fra A-C om hvad der skal ske i morgen ved overdragelsen af børnene til os er klokken blevet Macdonald hvorefter der er almindelig hygge på rummene.
Et lyslederkabel er revet over i Taiwan og det har øjensynligt bevirket at der er problemer med stabil internet forbindelse fra Kina. Det lader til at man kan komme på Internettet herfra hotellet, så måske kan Merzedes.dk blive opdateret med seneste nyt til informations hungrende abbonenter.

Og så kan vi bare vente til i morgen, - til det lang ventetid, kurser, samtaler med statsamtet, undersøgelser og rejsen til Kina har været om, - at få Andrea overrakt hos de kinesiske myndigheder.

Vil du kontakte os kan det ske på:

Telefon: 40 50 31 78

E-mail: pjs@merzedes.dk